Okt 312016
 

Hösten är här eller t o m pågår, efter en ovanligt mild och vacker sensommar blev det så dags att ställa om klockan till vintertid och tålmodigt vänja sig vid mörker å kyla.
Men riktigt så illa är det väl ändå inte, vi kan ju trots allt se fram emot vinterns alla aktiviteter, skridskor, skidor och inte minst härliga vinterbad.
Förutom justering av klockor och velande mellan ” skulle trädgårdsmöblerna in eller ut” och efterföljande slutsats av detta så betonades höstens inträde för oss FBK:are av att den årliga höststädningen gick av stapeln. Lördagen 15/10 tog ca 30 medlemmar hand om vårt fina bad, glädjande var ca tio av dessa nya och blivande medlemmar, dagen förflöt enligt plan och avslutades med ärtsoppa å punsch, stort tack till alla som deltog!
Om jag får backa lite så vill jag passa på att nämna lite om sommaren, som ni alla vet så ges allmänheten möjlighet att besöka badet under juni – augusti och vi som förening har i vårt åtagande med Stockholms stad till uppgift att öppna och stänga badet dagligen mellan minst 9.00. – 19.00. Denna uppgift delegerar vi till den som arrangerar sommarcafet, denna sommar sköttes detta av vår hyresgäst Kerstin och hennes man Gurra. De dagliga rutinerna samt ett rikligt utbud av glass, kaffe och tilltugg och inte minst en god portion trevligt bemötande levererades punktligt var dag. Vi hoppas kunna upprepa detta även kommande somrar.
För övrigt så förflöt sommaren helt utan dramatik å incidenter och bjöd dessutom på mestadels vackert väder.
Med en veckas förskjutning gick så den årliga höstfesten av stapeln. I år mer välbesökt än vanligt, god mat serverades från Bönan å Prinsen, lottringarna sålde slut på nolltid och damernas soldäck höll även detta år trots vild dans å stor inlevelse till toner av Leif Arnmars orkester. Tack till vår arrangör Minna + medhjälpare.
Och så lite om nutid å framtid, vi har med Eriks hjälp skaffat Instagram Fredhällsbadklubb , alla uppmanas att följa, vi har i styrelsen avverkat två möten med Stockholms Stad / stadsdelsförvaltningen där vi diskuterar om allt från skötsel å underhåll till omskrivning av kontrakt. FBK har också beställt en hjärtstartare, som kommer installeras under hösten, för övrigt ligger ett antal reparationer och förbättringar  av bastubyggnaden i pipen.
Slutligen några påminnelser, när vinter gör sitt antågande glöm då ej att som förste person på plats skotta av trappor å däck, om ni vill ha förändring i styrelsen kontakta då valberedningen, om ni har idéer som skall formuleras som en motion, glöm då ej att lämna in dessa i god tid innan årsstämman i mars 2017.
PS på lucia bjuder vi på glögg å pepparkakor i omklädningsrummet och julhelg samt nyår håller bastun öppet som vanligt.

Er ordförande Hans Hamlin